Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Portugál vízikutya lesz az új első eb a Fehér Házban

2009.03.08

 
A first lady, Michelle Obama a People magazinnak árulta el, hogy a portugál vízikutyára esett a választásuk, amelyet egy menhelyről szereznek be.
Remélhetőleg nem tréfa, de a kisebbik Obama lány, a 7 éves Sasha már április 1-jén kezében szeretné tartani a kutyát. Az biztosnak látszik, hogy a lányok az iskolai tavaszi szünet után kapják meg az ajándékot.
Michelle elárulta, hogy a névadással gondban vannak; a Frank és a Moose (jávorszarvas) név merült fel. Az elnök felesége azt is elmondta, meglepte, hogy mekkora országos figyelem övezi az első kutya kiválasztását.
Obamáék egy hónapja szűkítették le a kört, azóta két kutyafajta versengett az elnöki család kegyeiért: a labrapudli (labrador retriever és pudli keveréke) és a portugál vízikutya. Utóbbi győzött.
Barack Obama már az elnökválasztás estjén megígérte lányainak, hogy kapnak egy négylábút, ha beköltöznek a washingtoni elnöki rezidenciába. (A Bush család két legendás fekete kutyusa, Barney és Miss Beasley, a két skót terrier már valószínűleg Bushék új texasi házának kertjében szaladgál.)
Obama korábban csak annyit közölt, hogy nagyobbik lánya, a 10 éves Malia allergiája miatt úgynevezett hipoallergén kutyát keresnek, amelyet egy állatmenhelyről szeretnének örökbe fogadni.
A Közel-Keletről származó portugál vízikutyát a nyugat-európai országban halászkutyaként, vízi futárként használják évszázadok óta. Intelligens, bátor házőrző, nagy figyelmet és sok foglalkozást igényel. Kutyaszőr-allergiában szenvedők számára is megfelelő fajta, mivel nem hullik a szőre és a Capitoliumban "elterjedt": Ted Kennedy szenátor két portugál víziebe, Sunny és Splash már sokszor megfordult a kongresszus folyosóin.

Forrás: www.kutya.hu

Erre a linkre kattintva tekintheted meg az eredeti szöveget: http://www.kutya.hu/show.php?id=1993